Македонија 10. јануари 2021. / 13:34

Анкета на СИА ВИСТА: Граѓаните со најголема доверба во ВМРО-ДПМНЕ и Христијан Мицкоски

Анкета на СИА ВИСТА: Граѓаните со најголема доверба во ВМРО-ДПМНЕ и Христијан Мицкоски

Институтот за стратегии, истражувања и анализи СИА ВИСТА за сопствени потреби направи анкета на јавното мислење.

Од анкетата јасно се гледа дека ВМРО ДПМНЕ и Христијан Мицковски  уживаат поголема доверба кај граѓаните.

Со оценка единица е оценета работата на Владата,  а за антикризната помош поголе дел одговориле дека е пткуп, недоволна или се користи како маркетинг.

Нарачател и спроведувач на анкетата е тимот на Институтот СИА ВИСТА, резултатите кои ќе се објават во два дела се користат за потребите на анализите на институтот.

Еве ги резултатите:

 

Анкетата е спроведена телефонски во период од 21.12.2020 – 25.12.2020 врз 1.523 испитаници при што е водено сметка за демографската структура и етничката припадност. При анализата опфатени се сите изборни единици. Маргиналната грешка е плус, минус 1.5%.