Магазин 19. јануари 2021. / 11:07

(ВИДЕО) Во Охрид светиот крст се фрлаше во црковен казан: Осветена водата во Охридското езеро

(ВИДЕО) Во Охрид светиот крст се фрлаше во црковен казан: Осветена водата во Охридското езеро

Ниските температури не ги спречија охриѓани да се искапат во осветената езерска вода.

Прв во Езерото со крстот во рака влезе Никола Чорбе, кој го фати крстот во Варош кој се фрлаше во црковен казан,   а по него останатите.

Верниците според обичајот првично трипати ја пееја песната Во Јордание.