Магазин 28. февруари 2020. / 09:42

Општина Прилеп размислува за откажување на карневалот „Прочка 2020“

Општина Прилеп размислува за откажување на карневалот „Прочка 2020“

Во Прилеп е закажана итна седница на Советот со единствена точка на дневниот ред – донесување одлука за откажување на 19. меѓународен карневал „Прочка 2020“.

Ова е превентивна мерка поради ситуацијата со корона вирусот, зашто на меѓународниот карневал требаше да има гости од повеќе европски и балкански земји.

Со одлуката ќе значи дека се откажуваат сите тридневни карневалски организациски активности: денешната изложба на маски, утрешниот детски и големото карневалско дефиле што требаше да се одржи в недела.