Магазин 03. јули 2020. / 10:15

Горан Калоѓера, поранешен македонски конзул во Риека: Сите ваши великани ви се превртуваат во гробот, срамота…

Горан Калоѓера, поранешен македонски конзул во Риека: Сите ваши великани ви се превртуваат во гробот, срамота…

Хрватскиот македонист и поранешен почесен конзул на Македонија во Риека, Горан Калоѓера, преку одбраната на македонскиот карактер на Зборникот на браќата Миладиновци во еден момент ќе крикне во свој стил, без влакно на јазикот.

Ма, доста е веќе од тие историски фалсификати. Жално е што македонските институции молчат, сите се повлекле во своите дупки. Срам до небо!“, згрме Калоѓера во дискусијата под својата објава на Фејсбук, пред да поентира со директно обраќање до Македонците: „Сите ваши великани ви се превртуваат во гробот, срамота… На мене како странец и ‘туѓинец’, ако сакате, ова ми е неподносливо. Па, колку чини таа Македонија која ја продаваат за ситни пари?!.

 

Целиот текст на следниов линк.