македонски јазик

Пронајдени се 12 резултати на тема „македонски јазик“
Македонија

Доколку се сочувани идентитетот и јазикот, тогаш зошто македонскиот јазик не е преведен на англиски, туку стои македонски на латиница?

Во Брисел денеска е македонскиот тим предводен од вицепремиерот, Бујар Османи и министерката за правда, Рената Дескоска. Практично...