Хроника 17. септември 2019. / 11:20

Жена пронашла граната во Новаци

Жена пронашла граната во Новаци

Во СВР Битола, В.Д. пријавила дека во атар на село Зовиќ, општина Новаци, пронашла граната.

Гранатата била безбедно подигната од пиротехничар од Дирекцијата за заштита и спасување и било констатирано дека станува збор за артилериска граната калибар 122м од Првата светска војна.

Увид бил извршен.