Хроника 25. септември 2020. / 09:00

Заев: Најсилна осуда за бруталноста на полицајците, вакви случаи нема да поминат без казна

Заев: Најсилна осуда за бруталноста на полицајците, вакви случаи нема да поминат без казна

Премиерот Зоран Заев преку социјалните мрежи ја осуди бруталноста од полициските службеници врз граѓани Роми. Тој смета дека таквото однесување на полицијата е срамно и дека е за секоја осуда.

За поздравување е што Одделот за внатрешна контрола, криминалистички истраги и професионални стандарди при Министерството за внатрешни работи го утврди идентитетот на учесниците на овој исклучително немил настан, и очекувам дека многу бргу, по утврдените околности да следува целосна одговорност и соодветна казна на сите инволвирани во случајот.

Вложивме многу во менувањето на ликот и однесувањето на полициските службеници и нема да дозволиме, дури и вакви изолирани случаи, да поминат без одговорност и соодветна казна, напиша Заев на „Фејсбук“.