Хроника 17. август 2020. / 20:00

Скопјани фатени како крадат столб за улично осветлување во Чаир

Скопјани фатени како крадат столб за улично осветлување во Чаир

Скопскиот градоначалник Петре Шилегов преку Фејсбук денеска соопшти дека крадци на столб за електрично осветлување во Чаир се фатени на дело откако биле пријавени од совесни граѓани.

„На улицата Цветан Димов во Чаир вчера беше пресечен и однесен еден од столбовите за улично осветлување. Благодарение на совесните граѓани кои го пријавија случајот, сторителите беа фатени на дело, заработија казни од градската инспекција и полицијата, а до крајот на денот столбот беше повторно подигнат на истото место“, напиша Шилегов на Фејсбук.