Хроника 20. јули 2020. / 10:22

Санкционирани 12 „диви тркачи“: Одземени три мотори

Санкционирани 12 „диви тркачи“: Одземени три мотори

Санкционирани се 12 возачи на мотори кои организираат „диви трки“ на подрачјето на Скопје, а привремено се одземени три мотоцикли во рамки на полициска акциска контрола.

– Секторот за сообраќајни работи при Бирото за јавна безбедност во координација со Одделението за безбедност на патниот сообраќај при Секторот за внатрешни работи Скопје на 19/20.07.2020 во периодот од 18.00 до 02.00 часот спроведе акциска контрола за откривање возачи на мотори кои организираат „диви трки“ на подрачјето на Скопје, соопштија денеска од МВР.