Хроника 15. јули 2020. / 14:23

Прекинато гласањето во Бутел, гласач на владејачка партија го фотографирал гласањето, полицијата го уапсила

Прекинато гласањето во Бутел, гласач на владејачка партија го фотографирал гласањето, полицијата го уапсила

Мал инцидент се случил денес на избирачкото место во Бутел, дознава 24 инфо. Според овој медиум, гласач во избирачкото место број 2909 во ОУ „Живко Брајковски“ го фотографирал гласачкото ливче, по што гласањето било прекинато.
Гласачот е уапсен. На сликаното гласачко ливче заокружен беше кандидатот на ДУИ.
Според Кривичниот законик, казната за вакви и слични дела поврзани со изборниот процес е затвор до три години.