Хроника 15. јули 2020. / 13:54

Запрен изборниот процес во Лојане, Општина Липково

Запрен изборниот процес во Лојане, Општина Липково

Пред кратко време во село Лојане во Општина Липково, на гласачкото место 1129, се случи сериозен инцидент.
Според набудувач во ова изборно место, забележано е дека има многу гласачки ливчиња кои недостасуваат, лифчиња кои некој ги отстранил.
Ова беше причината поради која набудувачот го стопираше процесот, побара полициска помош и побара ова да биде евидентирано во записникот.