Хроника 03. април 2020. / 11:01

Пожар избувнал во семејна куќа во Кавадарци

Пожар избувнал во семејна куќа во Кавадарци

Пожар избувнал утрово во куќа во Кавадарци. За среќа не настрадал  70-годишниот сопственик.

Командирот на Територијалната противпожарна единица, Александар Чадамов изјави дека интервенирале веднаш по дојавата и спречиле огнот да не предизвика катастрофални штети врз куќата, но и да не се прошири на околните објекти.

На лице место веднаш пристигнал и градоначалникот Митко Јанчев.

Од Брзата помош во Кавадарци потврдија дека го однеле сопствениот на куќата во болница, но оти тој не бил повреден, освен што бил исплашен и вознемирен.