Хроника 13. јануари 2021. / 12:42

На границата со Грција спречен шверц на лекови во вредност од 233 илјади денари

На границата со Грција спречен шверц на лекови во вредност од 233 илјади денари

На граничниот премин „Богородица“ каде од почетокот на пандемијата нормално функционира само товарниот сообраќај, односно меѓународниот промет на стоки, цариниците спречија шверц на лекови во еден камион на влез од Грција во нашата земја.

Во камионот со скопски таблички, кој бил случајно избран, цариниците извршиле детален преглед при што, меѓу декларираната роба, биле пронајдени непријавени шест картонски кутии во кои имало 744 пакувања од 14 видови лекови, наменети за нелегална продажба.

Пазарната вредност на запленетите лекови изнесува 233.500 денари. Тие се запленети од страна на царинските службеници со потврда за привремено одземени предмети, а понатамошната постапка ќе ја води одделението за истраги.