Хроника 24. декември 2018. / 17:56

И дедо Панче побара амнестија

И дедо Панче побара амнестија

И Панче Ангелов, лицето кое за коса ја влечеше пратеничката Радмила Шекеринска за коса во Собранието на 27. април побара амнестија.

Неговиот адвокат Драган Пешевски за МКД.мк потврди дека и Ангелов поднел барање за амнестија до Основниот суд Скопје 1.

За делото Панче доби казна од 4 години затвор.

По барањата за амнестија за пет дена ќе се одлучи за нив.