Хроника 17. ноември 2019. / 12:38

Двестe и три возачи санкционирани поради возење под дејство на алкохол

Двестe и три возачи санкционирани поради возење под дејство на алкохол

Двесте и три возачи се санкционирани на територијата на целата земја од синоќа до рано изутринава во периодот од 22:00 до 04:00 часот поради присуство на алкохол во крвта.

Во спроведената републичка акциска контрола за откривање на возачи кои управувале со возила под дејство на алкохол учествуваа одделенијата за безбедност на патниот сообраќај во сите сектори за внатрешни работи и мобилната единица за безбедност на сообраќајот на патиштата при Министерството за внатрешни работи.

Откриени се и 213 останати прекршоци за кои се издадени соодветни санкции.