Економија 10. февруари 2019. / 17:07

Заев: Нема поважен приоритет од здравјето на граѓаните.

Заев: Нема поважен приоритет од здравјето на граѓаните.

Нема поважен приоритет од здравјето на граѓаните. Со министерот за економија Бектеши, на средбата со граѓаните на Иловица и Штука, ги слушнавме спротивставените мислења, дилеми и сугестии и ги споделивме фактите и аргументите за одлуките за рудникот за бакар и злато, истакна Заев.

При носењето на одлуките водиме сметка за здравјето на граѓаните, и за тоа нема отстапки. Затоа, во Собранието се донесе Законот за минерални суровини со кој е забрането рудниците да користат цијанид, сулфурна киселина и други штетни материи при технолошкиот процес.

Го слушаме гласот на граѓаните. За вака важни работи не смееме да одлучуваме сами, граѓаните ќе бидат последни во процесот на одлучување, рече Заев.