Економија 12. јануари 2019. / 13:22

Заев: Ќе растат платите во Северна Македонија

Заев: Ќе растат платите во Северна Македонија

Премиерот Зоран Заев денеска на прес-конференција истакна дека и во 2019. ќе се зголеми минималната плата.

Ја градиме Македонија, градиме инфраструктура, подобар живот, се покачува повторно минималната плата. Секое семејство ќе има плата плус, истакна Заев.

Додаде дека ќе има историски проекти за економијата и за сите инвеститори да ја препознаат можноста.

– Македонија ќе биде праведна земја со растечка економија, граѓаните да помогнат.