Економија 01. декември 2020. / 16:08

(ВО ЖИВО) Заев на Самитот Македонија 2025

(ВО ЖИВО) Заев на Самитот Македонија 2025

Денеска по деветти пат се одржува самитот „Македонија 2025“ каде гостин е и премиерот на Македонија, Зоран Заев.

На првиот ден од самитот, на панел-сесија на тема: „Светот во време на криза: Економски реформи и глобални односи во ЈИЕ“, премиерот Заев ќе дебатира заедно со ЕУ-амбасадорот Дејвид Гир, а најавено е и онлајн вклучување на Кејт Мари Брнз, амбасадор на САД во земјава.

Годишниот деветти Самит „Македонија 2025“ ќе се одржи во хибриден формат, од 1 до 03 декември 2020 година.