Економија 13. декември 2019. / 19:04

ВМРО–ДПМНЕ: Опаѓа продуктивноста во eкономијата a порастот на вработеноста и платите се вештачки

ВМРО–ДПМНЕ: Опаѓа продуктивноста во eкономијата a порастот на вработеноста и платите се вештачки

Продуктивноста во економијата продолжува да опаѓа. Имено, просечната продуктивноста во економијата во третиот квартал од 2019 година забележа пад од 2% споредено со истиот период лани, додека продуктивноста на новите вработени во анализираниот период е помала за 60% во однос на просечната продуктивност, велат од Комисија за економија на ВМРО – ДПМНЕ.

Ова е потврда дека економските политики на оваа Влада на СДСМ се целосно погрешни и со единствена цел да креираат вештачки резултати со кои ќе манипулираат во јавноста. Заев игра на картата дека граѓаните се наивни и дека ќе поверуваат на неговите ефтини трикови со кои сака да ги сокрие катастрофалните економски резултати.

Доаѓа вистинска економска обнова на Македонија базирана на одржливи развојни политики насочени кон реално подобрување на животниот стандард на граѓаните, порачуваат од Комисија за економија на ВМРО – ДПМНЕ.