Економија 14. јануари 2021. / 09:23

ВМРО-ДПМНЕ: Над 4.000 фирми се затворени, а Заев се луксузира

ВМРО-ДПМНЕ: Над 4.000 фирми се затворени, а Заев се луксузира

Поради погрешните политики на Зоран Заев во Македонија само во 6 месеци од минатата година згаснале 4.000 компании, над 54 илјади лица останале без работа, а уште толку нередовно земаат плата, велат од ВМРО-ДПМНЕ преку соопштение.

Оттаму додаваат дека економијата тоне, а народот осиромашува и преку половина милион граѓани живеат со помалку од 2 евра дневно, додека Заев ужива во луксузот и златниот прибор кој чини 50 илјади евра.

Власта на Заев не мрднува ни со мал прст да ги заштити граѓаните среде економска и здравствена криза. Македонија е последната земја во Европа која ќе набавува вакцини со цел да ги спаси животите на граѓаните и да го сочува нивното здравје, ама затоа Заев вработува нови советници во својот кабинет и на тој начин ќе потроши 400 илјади евра годишно за своите партиски послушници. Поради Заев, Македонија е најсиромашната, најкорумпираната и најнесреќната држава во Европа. Народот тоа го гледа и за жал го чувствува и на својот грб и по својот џеб, велат од партијата.