Економија 28. јануари 2021. / 15:58

Владата ја откажа средбата на угостителите со Битиќи

Владата ја откажа средбата на угостителите со Битиќи

Најавената средба за утре меѓу угостителите со вицепремиерот задолжен за економски прашања во Владата, Фатмир Битиќи, е откажана.

Од Владата ги известиле угостителите дека вицепремиерот не може да присуствува на средбата бидејќи не бил тука.

На средбата требаше да разговараат за измена на протоколите за работа, за нова финансиска помош на угостителите и други мерки за помош на секторот.