Економија 08. октомври 2020. / 12:35

(ВИДЕО) Заев: Компаниите кои што се во загуба ќе ги оставиме да пропаднат

(ВИДЕО) Заев: Компаниите кои што се во загуба ќе ги оставиме да пропаднат

Во емисија на Алсат ТВ, премиерот Зоран Заев изјави дека компаниите кои се во загуба подобро е да пропаднат.

Се работи за една комплексна насоченост на Владата со јасна визија што сака да постигне, прво треба да знаат компаниите кои што животарат, кои се во загуба, ќе ги оставиме, ќе пропаднат,  затоа што ниту во Европа е одржливо, ниту на друго место. Целиот капацитет ќе биде насочен на локомотивите на општеството“ изјави Зоран Заев, премиер на Р. М