Економија 10. March 2019. / 09:57

СДСМ: Со успешни политики на Владата, невработеноста е намалена под 20 проценти

СДСМ: Со успешни политики на Владата, невработеноста е намалена под 20 проценти

Од владеачката СДСМ истакнуваат дека Владата води успешни економски политики за повеќе пари кај граѓаните и подобар стандард, со што0 невработеноста намалена под 20 отсто, платите растат, отворени нови 26.600 работни места.

Во последниот квартал од минатата година забележан е пад на невработеноста на 19.4 отсто што е најниско ниво до сега. Во исто време податоците покажаа раст на економијата, БДП е зголемен за 3.7 отсто.

Сите клучни економски параметри покажуваат раст и позитивни тенденции.

Расте бројот на странски инвестиции, отворени се 26 600 нови работни места, растат платите, се намалуваат трошоците, намалени се казните, се повеќе пари завршуваат кај граѓаните.

Позитивните економски резултати се показател на посветеноста на Владата предводена од СДСМ да обезбеди поквалитетен живот и повисок животен стандард, се вели во партиското соопштение.