Економија 16. февруари 2021. / 13:02

Премиерот Заев ќе го презентира петтиот пакет економски мерки

Премиерот Заев ќе го презентира петтиот пакет економски мерки

Премиерот Зоран Заев денеска на прес-конференција во Владата ќе го презентира петтиот економски пакет антикризни мерки.

На прес-конференцијата ќе присуствуваат и заменик-претседателот на Владата задолжен за економски прашања, Фатмир Битиќи, министерот за финансии Фатмир Бесими и министерот за економија Крешник Бектеши.

Петтиот пакет економски мерки е донесен во инклузивен процес со сите релевантни чинители, како и изминатите четири пакети.