Економија 22. февруари 2021. / 17:30

Oризопроизводителите под притисок да го откажат утрешниот протест

Oризопроизводителите под притисок да го откажат утрешниот протест

Бркање од работа, неисплата на субвенции вакви закани и уцени во изминатите 24часа стигнале до кочанските оризопроиводители, oбјави Алфа телевизија.

Притисокот е огромен, но веќе не се плашиме.Што сака нека се случи, ние живееме од ориз. Ќе излеземе да си ја кажеме маката. Ако не слушне некој арно, но да не исплашат повеќе не можат. Од куќа на куќа одат и претат. Нема да земете субвенции, ќе ве бележат, детето ќе ти го избркат од работа, изјави Здравко Арсов од Иницијативниот одбор на оризопроизводители.

Оризопроизводителите бараат исплата на субвенциите пред стартот на новата сеидба, повисока откупна цена, исчистени канали и навремено пуштање на водата за наводнување.

Целиот текст овде.