Економија 01. октомври 2020. / 16:01

Македонија со пад од 5 места на ранг листата за водење на бизнис

Македонија со пад од 5 места на ранг листата за водење на бизнис

Македонија со пад од 5 места на ранг листата за водење на бизнис во извештајот на Европската комора. Годинава на листата од 46 европски земји, Македонија се наоѓа близу кон дното, на 36 место.

Македонија со најзабележителен пад на климата за водење бизнис од земјите во Европа – 5 места подолу на ранг листата во споредба со 2019та година, на 36то место од ранг листата на 46 земји!, алармира и пратеникот од редовите на ВМРО-ДПМНЕ Антонио Милошоски.