Економија 14. декември 2020. / 21:14

Ѓорчев: Во моментов Македонија има најголем долг во историјата и тоа ќе биде жестоко платено

Ѓорчев: Во моментов Македонија има најголем долг во историјата и тоа ќе биде жестоко платено

Сега во моментов Македонија  има најголем долг во историјата . Народот ќе го плача тоа, преку даноци, обврзини и казни, изјави Влатко Ѓорчев во емисијата Филибастер на Радио Лидер.

Ова што се прави со задолжувањето ќе биде жестоко платено. Тоа се огромно ужасни пари. Секое семејство е задолжено со 4 илјади евра и секој ден течат камати. 1000 евра по човек, по вработен секој треба да работи во висина по 3000 евра , за сите задолжувања, а ништо не е изградено и направено. Тоа задолжување секојдневно расте, изјави Ѓорчев.

Оваа ситација се рефлектира и  државата , инситуците се појдени во масовно казнување, оти државата е банкрот. Затоа читаме вести дека секој ден има многу казни. Треба да се земе арач во државата. Во таков Чернобил ни е економијата, потенцира тој.