Економија 08. март 2021. / 08:58

Ѓорчев: Не само што сме во економска криза, ние немаме економија, немаме држава

Ѓорчев: Не само што сме во економска криза, ние немаме економија, немаме држава

Не само што сме во економска криза, ние немаме економија во моментов, не само што немаме економија, ние немаме држава, рече Владимир Ѓорчев член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ во гостувањето на Радио Лидер во „Утро со Златев“.

„Ние немаме економија, а се задолжуваме за да вратиме долгови. Ако сакате индикатор за некоја држава дали е банкротирана или не, ќе видите она што го прави Владата на Заев, она што го прави Македонија во моменотов, тоа е нови и нови задолжувања за да се враќаат долгови.   Единствено платите во Макдонија сега што се исплаќаат и пензиите, се е  од задолжување. Ние немаме економија“, потенцира Ѓорчев.

Тој потсети дека веќе неколку години наназад нема отворени нови фабрики во државата, а според него ниту некој тоа го очекува, ниту пак е тоа на агенда.