Економија 06. март 2021. / 17:38

Димитриеска-Кочоска: Бесими манипулира, се задолживме со иста камата како и другите, но на пократок рок

Димитриеска-Кочоска: Бесими манипулира, се задолживме со иста камата како и другите, но на пократок рок

Гордана Димитриеска-Кочоска, член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ, преку својот Фејсбук профил го критикуваше Министерот за финансии Фатмир Бесими, во врска со новото задолжување преку еврообврзницата.

Таа во овој текст наведува дека Бесими манипулира со своите изјави и со бројките кои ги пласира во јавноста, а како поткрепа за истото наведува неколку факти и споредба на Македонија со некои од земјите од соседството.

Во продолжение, прочитајте го целиот статус на Димитриеска-Кочоска.

 

НЕКОЛКУ ФАКТИ (А НЕ МАНИПУЛАЦИИ) кон ИЗЈАВАТА НА МИНИСТЕРОТ ЗА ФИНАНСИИ

“Каматната стапка на осмата еврообврзница на…

Posted by Гордана Димитриеска-Кочоска on Saturday, March 6, 2021