Економија 14. септември 2018. / 15:36

Бејли и Заев свечено го отворија ресторанот за пилешко

Бејли и Заев свечено го отворија ресторанот за пилешко

На отворањето на ресторанот на KFC во скопски Сити Мол присуствуваа премиерот Зоран Заев и американскиот амбасадор Џес Бејли.

Франшизантот  кој е ангажиран да работи со KFC во Македонија има инвестициски план вреден повеќе од 10 милиони евра за наредните години.

Во моментов има 40 вработени во своите ресторани и 10 вработени во дирекцијата, а во следните две години планот на компанијата е да се отворат 15 ресторани со 400 вработени.