Економија 21. април 2020. / 13:31

Авионите на „Виз Ер“ остануваат приземјени до 16 мај

Авионите на „Виз Ер“ остануваат приземјени до 16 мај

Авиопревозникот „Визер“ денеска соопшти дека како резултат на продолжените рестрикции за патување наменети за сите странски летови од и до Република Македонија, авиокомпанијата ја продолжува суспензијата на сите летови до земјата до 16 мај.

Патниците со резервирани билети погодени од овие суспендирани летови кои ги направиле резервациите директно на wizzair.com или на мобилната апликација на авиокомпанијата, ќе бидат автоматски известени преку електронска порака.

120% од целата сума ќе им бидe автоматски префрлена на Wizz сметката на корисникот, и истите ќе можат да ги искористат во текот на наредните 24 месеци за купување на сите производи и услуги на „Визер“.

Патниците исто така можат да одберат опција за враќање на парите – за која треба подолго време да се реализира – и ќе бидат информирани за сите потребни чекори за трансфер на парите преку банка или преку картичка во посебна електронска порака. Во овој случај, патниците ќе можат да изберат 100% поврат на сумата. Патниците кои направиле резервација преку туристички агенции – вклучувајќи ги и онлајн туристичките агенции – треба да ја контактираат компанијата преку која ги купиле своите билети.