Живот 01. јули 2018. / 19:32

Погледнете какво време не очекува првата недела од јули

Погледнете какво време не очекува првата недела од јули

Во текот на новата недела која што ни претстои ќе имаме значително потопло време за разлика од она што го имавме изминатите денови кога на многу места низ регионот падна руди и снег а моќната Силвија во соседна Грција направи вистински хаос и услови големи поплави и големи штети, пишува Метеомакс.

Сепак и покрај потоплото време атмосферата и во текот на новата недела ќе остане нестабилна па така особено во текот на попладневните часови локално се очеува пороен дожд и грмежи а не се исклучува можноста и за локална појава на град.

Во текот на неделата температурите на воздухот и покрај тоа што ќе бидат значително повисоки сепак според моменталните следења и анализи не треба да очекуваме да се искачат во интервалот повеќе од 29 до 35 степени.