Живот 16. јуни 2018. / 13:12

Одложено e прскањето против комарци во Југоисточниот плански регион

Одложено e прскањето против комарци во Југоисточниот плански регион

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион соопшти дека најавеното прскање против комарци што требаше да се реализира во сите десет општини во регионот е одложено.

– Се известуваат граѓаните на Југоисточниот плански регион дека поради временските услови и обилните врнежи првото прскање против комарци се одложува. Ќе се изврши во текот на следната недела, за што јавноста дополнително ќе биде известена, соопштија од Центарот за развој на Југоисточниот плански регион.

Прскањето требаше да се реализира утре во периодот од 4:30 до 9:30 часот.