Занимливости 08. јуни 2018. / 21:56

Значајно откритие – еве што откри Кјуриосити на Марс

Значајно откритие – еве што откри Кјуриосити на Марс

Роверот Кјуриосити кој НАСА го лансира на Марс, пронашол органски молекули, објави НАСА.

На прес конференцијата во Годард Центарот на НАСА за вселенски летови и лабораторија за млазен погон во Пасаден во Калифорнија, научниците порачаа дека молекулите дадоа нов увид во црвената планета.