Занимливости 07. септември 2018. / 16:24

Уште еден гаф: „Утре доаѓа американската канцеларка Ангела Меркел“ (ВИДЕО)

Уште еден гаф: „Утре доаѓа американската канцеларка Ангела Меркел“ (ВИДЕО)

Презентерот на попладневните вести на Канал 5 Телевизија, Борислав Тнковски, за утре ја најави посетата на како што рече „Американската канцеларка“ Ангела Меркел.

Секако, Меркел не е од Америка, туку е канцеларка на СР Германија. Кај јавноста останува надежта дека во текот на утрешниот ден нема да ги помешаат и знамињата, химните или некој друг дел од протоколот за пречек на германската канцеларка.