Занимливости 14. април 2018. / 20:49

Бриони, омиленото летувалиште на Тито (ВИДЕО)

Бриони, омиленото летувалиште на Тито (ВИДЕО)

Чисто море, преубава природа, животни кои слободно шетаат, два функционални хотели- така накратко би можел да се опише архепелагот Бриони, омиленот летувалиште на шефот на поранешна Југославија, Јосип Броз Тито.

Бриони го сочиувале два поголеми и 11 помали острови, а во 1960 година станува летно одморалиште на претсеедателот на  Југославија.