Свет 26. мај 2019. / 18:40

За време на европските избори: „Жолтите елеци” се судрија со полицијата во Брисел

За време на европските избори: „Жолтите елеци” се судрија со полицијата во Брисел

На протестот на „жолтите елеци” денеска во Брисел дојде до судир меѓу демонстрантите и полицијата, која користеше бибер спреј.

Стотици демонстранти одржаа протест против социјалната неправда, а имаше и лица во црни дуксери, кои ги провоцираа чуварите на редот.

На неколку места дојде до конфликт со полицијата, а неколку лица беа уапсени.

Во Белгија и денеска се одржуваат општи избори.

Медиуми наведуваат дека судирите се случиле во близина на седиштето на ЕУ.