Свет 11. јануари 2021. / 15:39

За еден месец вакцинирани 2.4 милиони граѓани во Британија

За еден месец вакцинирани 2.4 милиони граѓани во Британија

Британскиот премиер Борис Џонсон изјави денеска дека досега вакцината ја примиле 2,4 милиони граѓани.

– Мислам дека досега вакциниравме два милиона луѓе, рече Џонсон за време на посетата на центар за вакцинација.

Тој посочи дека Националната здравствена служба работи „неверојатно добра работа“.

Во исто време, портпарол на британскиот премиер рече дека британската Влада продолжува да ги следи најновите податоци и да ги разгледува сите мерки против Ковид-19.

Ги разгледуваме најновите податоци и статистички информации … продолжуваме да ги разгледуваме тие податоци и да ги следиме и да ги разгледуваме мерките, изјави портпаролот.

Велика Британија беше првата земја којашто почна со вакцинација на 08 декемри 2020,  а 90-годишната  Маргарет Кинан прва ја прими првата доза од вакцината.