Свет 20. септември 2020. / 18:00

Во близина на Оландските Острови се насука фински крузер со 300 патници и чченови на екипажот

Во близина на Оландските Острови се насука фински крузер со 300 патници и чченови на екипажот

Крузер на финската компанија „Викинг лајн“ денеска се насука во близина на Оландски Oстрови, помеѓу Финска и Шведска.

Финските власти соопштија дека нема повредени и оти се подготвува евакуација на патниците.

Крузерот Аморела сообраќал од финскиот град Турку до Стокхолм, а на бродот има околу 200 патници и 80 членови на екипажот.