Свет 02. јуни 2020. / 11:46

(ВИДЕО) Во Русија се урна железнички мост

(ВИДЕО) Во Русија се урна железнички мост

Надојдената вода на реката Кола и топењето на мразот целосно ги оштетија потпорните ѕидови на железничкиот мост во Мурманск, Русија, кој потоа се урна.

Железницата вети дека повторно ќе изврши реконструкција на мостот во рок од пет дена, а дотогаш шатниците ќе се превезуваат со автобус.

Мостот е изграден во 30-те години од минатиот век, а пред шест години се извршени поправки.