Свет 10. октомври 2018. / 15:40

(Видео) Протести во Шпанија, судир на полицајци и пожарникари

(Видео) Протести во Шпанија, судир на полицајци и пожарникари

Вчера во Валенсија се судрија пожарникарите и полицијата. Во градот се славеше Денот на Валенсија.

Пожарникарите дојдоа да протестираат против премногу мали плати и се обидоа да ја спречат процесијата на носење на знамето. Не се пријавени апсења.

Граѓаните на Валенсија го прославуваат Денот на Валенсија на 9 октомври секоја година.