Свет 23. декември 2018. / 16:52

(ВИДЕО) Потресни снимки од пустошот што го направи цунамито

(ВИДЕО) Потресни снимки од пустошот што го направи цунамито

Снимките со дрон ги откриваат вистинските размери на катастрофата што ја предизвика разорното цунами во Индонезија.

Во катастрофалното цунами животите ги загубија над 222 лица , а стотици се повредени.

Ударот на големиот бран бил сосем неочекуван и настанал како последица на вулканска актвиност предизвикана од подводно свлеччиште меѓу островите Јава и Суматра.