Свет 19. мај 2019. / 15:41

(ВИДЕО) Потпретседателот на САД со мотивирачки говор до дипломираните: Исус треба да го носите во своето срце!!!

(ВИДЕО) Потпретседателот на САД со мотивирачки говор до дипломираните: Исус треба да го носите во своето срце!!!

Потпретседателот на САД, Мајк Пенс, им се обрати на дипломираните студенти на најпознатиот конзервативен универзитет во САД “Liberty University”.

Во својот мотивациски говор до дипломираните, Пенс испрати силни пораки полни со христијански вредности.

Тој посочи, дека во овие моменти христијаните најмногу страдаат во светот во современата историја и односот кон нив е на работ на геноцид.

Пенс ја раскажа и својата приказна, како тој го пронашол Бог, а сакал само да најде ланче со крст како привезок.

Не е важно да го имаш крстот на твоите гради, ако го немаш во твоето срце. Ваква порака добив од човекот кој го прашав каде можам да најдам таков привезок. Порака која секогаш ќе ја паметам, им порача Пенс на студентите.

Погледнете го целото видео од неговото обраќање: