Свет 14. септември 2019. / 22:21

(ВИДЕО) Индиската полиција запре преполн автобус, патници имаше дури и на покривот

(ВИДЕО) Индиската полиција запре преполн автобус, патници имаше дури и на покривот

Во северниот дел на Индија, поточно во државата Утар Прадеш за учениците не е лесно да најдат слободен превоз.

Поради тоа, честа глетка на патиштата се преполни автобуси на кои патници седат дури и на покривот.

Според полициските извештаи, се случува во автобусот и на неговата надворешна страна да има по 80 патници, а понекогаш дури и 120.

Во овој случај полицијата реагирала го запрела автобусот. По големиот број на автобуски несреќи во Утар Прадеш, властите вршат засилени контроли на патиштата.

Најчести причини за автобуските несреќи во оваа индиска сојузна држава се лошата патна инфраструктура, неисправноста на автобусите, но и пренатрупаноста на возилата со патници поради што возачите губат контрола при остри свиоци.