Свет 26. ноември 2018. / 12:26

(Видео) Французи со фекалии ја испрскаа и наполнија општинската зграда

(Видео) Французи со фекалии ја испрскаа и наполнија општинската зграда

Револтот поради поскапите горива Французите го истурија и на општинска зграда. Со камион полн фекалии ја испрскаа зградата а во горниот дел од силината на млазот се отворија прозори по што фекалиите влегоа и во просториите. Протестите на французите за поскапите горива предизвикаа судир со полицијата која со солзавец и водени топови ги растеруваше демонстрантите.