Свет 06. јануари 2021. / 17:06

(ВИДЕО) Десетици илјади поддржувачи на Трамп го окупираа Вашингтон во исчекување на неговиот говор

(ВИДЕО) Десетици илјади поддржувачи на Трамп го окупираа Вашингтон во исчекување на неговиот говор

Десетици илјади, а според некои информации и до 100.000 луѓе, во моментов се наоѓаат на улиците на главниот град на САД каде се очекува сертифицирањето на изборните резултати во американскиот конгрес.

На социјалните мрежи веќе излегоа стотици видеа на кои јасно се гледа масовноста и огромниот број на поддржувачи кои излегоа да се спротивстават на, според нив, најголемата изборна измама во историјата на САД.