Свет 08. ноември 2019. / 15:06

(ВИДЕО) Демонстранти ја влечеа на улица, па и ја пресекоа косата на градоначалничката

(ВИДЕО) Демонстранти ја влечеа на улица, па и ја пресекоа косата на градоначалничката

Граѓаните на градот Винто незадоволни од ситуацијата во Боливија се приклучија на протестите ширум земјата на оригинален начин:

Ја извлекоа на улица градоначалничката Патриција Арче, на која ѝ ја исекоа косата и и ја офарбаа о црвена боја. Винту, град со 60.000 жители, е преплавен со маскирани луѓе кои го пустошат градот.

Градоначалничката Арче беше обвинета од демнострантите дека регрутирала приврзаници на владата на Моралес и ги довела во градот да ги разбијат протестите, пренесуваат странските медиуми.

Нападот врз градоначалничката го осуди претседателот Ево Моралес.

&nbsp