Свет 31. јули 2020. / 19:03

Северна Кореја тестираше крстосувачка ракета!

Северна Кореја тестираше крстосувачка ракета!

Северна Кореја во текот на месецот тестираше крстосувачка ракета, во рамките на редовните летни воени вежби, соопштија денеска претставниците на јужнокорејската армија.

Ракетата била лансирана од брод во Источно Море на 6 јули и летала помалку од сто километри. Јужнокорејската армија не го наведе типот на ракета, но се претпоставува дека ист проектил бил тестиран и претходно.

Летните поморски воени вежби почнаа на почетокот од месецот и се уште траат. Вообичаено траат до август.