Свет,Сцена,Занимливости 30. март 2018. / 12:09

Сеуште нема датум за шестата книга од серијалот „Игра на тронови“

Сеуште нема датум за шестата книга од серијалот „Игра на тронови“

Џорџ Мартин со различна изјава после секоја прес-конференција!

Голем дел од фановите на „пишаниот“ дел од сагата за седумте кралства започнаа да го изразуваат своето незадоволство од креаторот на серијлот Џорџ Мартин.
Писателот почна да потенцира и случаи во кои по пат на електронска пошта добивал закани по живот.
Сето ова доаѓа по фреквентното менување дати за издавање на шестата инсталција од серијалот со наслов „Зимски Ветришта“ која беше закажана за крајот на 2014.
на прес конференција тогаш, Мартин образложи за форматот на книгата (бројот на страници и глави) а најави и седма книга со наслов „Сон за Пролет“ .
Исто така кажа дека Зимски Ветришта ќе доживее промоција некое време помеѓу 2015 и 2018.
Останува да видиме дали Мартин ќе си остане на зборот со оглед на тоа што серијата веќе ги надмина неговите книги, и продуцентите на телвизиското шоу се поретко го консултираат за епизодите и нивниот тек.
Книжниот дел од Игра на тронови е поширок и поисполнувачки – вели еден фан после прес конференцијата за најва на осмата и последна сезона.
Фановите на телевизиското шоу би биле задоволни и со пишаниот дел – додава!