Свет 08. ноември 2018. / 22:36

САД воведоа нови санкции кон три лица и девет организации

САД воведоа нови санкции кон три лица и девет организации

САД денеска воведоа санкции за двајца Украинци и еден Русин, како и против девет организации во Украина и Русија, поради акциите поврзани со спојувањето на Крим со Русија, објави Министерството за финансии на САД.

Една од организациите која е додадена на листата на санкции, исто така, е компанија блиска до банка во Русија и рускиот бизнисмен Јуриј Ковулчук, стои во соопштението на американското министерство.